Vouwwagen verzekering vergelijken bij Campolife verzekeringen

Campolife Verzekeringen is gespecialiseerd in het verzekeren van vouwwagens. Als geen ander weten wij hoe belangrijk een vouwwagen is voor onze relaties. Om zorgeloos gebruik te kunnen maken van uw vouwwagen is het zeer verstandig om een goede vouwwagen verzekering af te sluiten. Vergelijk hier de premies van meerdere verzekeraars en sluit direct uw verzekering af.

Premies van vouwwagen verzekeringen vergelijken:

vouwwagen verzekering
Vouwwagenverzekering vergelijken
U kunt op deze pagina uw vouwwagenverzekering vergelijken. Vul uw gegevens in en binnen een minuut kunt u één of meerdere premies bekijken in een overzicht. Heeft u een geschikte verzekering gevonden? Dan kunt u direct afsluiten.

Extra informatie over vouwwagens

Als u binnenkort op vakantie gaat met uw vouwwagen dan adviseren wij u om uw vouwwagen te controleren op onderstaande punten. Een goede voorbereiding zorgt voor nog meer ontspanning.
 • Controleer de bandenspanning van de banden van de vouwwagen, ook het reservewiel.
 • Controleer of alle verlichting werkt.
 • Zorg dat alle bagagelading goed is vastgezet.
 • Neem een gereedschapsetje mee.
 • Hou rekening met het maximum laadvermogen van uw vouwwagen.
 • Span de spanbanden vlak voor vertrek nogmaals
 • Maak een proefritje met uw beladen vouwwagen
 • Controleer tijdens eventuele rijpauzes het neuswiel en de spanbanden.
 • Uiteraard adviseren wij u ook om te zorgen voor een goede vouwwagen verzekering. Deze kunt u berekenen via onze website.
Wanneer u een vouwwagen heeft dan wilt u er uiteraard zeker van zijn dat u geen schimmel in het doek van uw tent krijgt. Daarom geven wij u enkele tips om schimmel te voorkomen:
 • Ventileer uw tent zo goed mogelijk, ook wanneer u de tent weinig gebruikt.
 • Kook niet in uw tent. Mocht het noodzakelijk zijn, ventileer dan goed zodat de condens weg kan.
 • Als u op een vochtige ondergrond staat dan versterkt dit de schimmelvorming. Probeer goed te ventileren.
 • Als uw vakantie voorbij is, pak de tent dan droog in!

Rijbewijs voor een vouwwagen

Als u op vakantie gaat met een vouwwagen betekent dat logischerwijs dat u met een (vorm van een) aanhanger rijdt. Uiteraard dient u te beschikken over uw autorijbewijs, maar mogelijk moet u ook beschikken over extra papieren. De bepalende factor hierin is het gewicht van uw vouwwagen.

Rijbewijs B
Als de vouwwagen niet zwaarder is dan 750 kg of het ledige gewicht van het voertuig dat de vouwwagen trekt en als het totaalgewicht van het trekkend voertuig en de vouwwagen niet zwaarder is dan 3.500 kg dan hoeft u alleen een rijbewijs B te hebben.

Rijbewijs E
Als de vouwwagen meer weegt dan 750 kg en meer weegt dan de ledige massa van het voertuig dat de vouwwagen trekt dan dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs E (bij B). Daarnaast geldt dat als de totale combinatie van voertuig en vouwwagen zwaarder is dan 3.500 kg u in het bezit moet zijn van een rijbewijs E (bij B).

Parkeren vouwwagen

In Nederland is, met name in de steden, weinig parkeerruimte beschikbaar. Daarom bestaand er in Nederland regels voor het parkeren van voertuigen en voor aanhangwagens. Ook caravans en vouwwagens mogen maar gelimiteerde tijd voor de eigen woning staan. Uiteraars is het wel toegestaan om uw vouwwagen op eigen weg te parkeren zoals bijvoorbeeld uw oprit.

APV: 3 dagen
In de Algemene Plaatselijke Verordening van de meeste gemeenten is bepaald dat een vouwwagen (of caravan) 3 dagen in openbaar gebied geparkeerd mag worden. Dit is echter niet in alle gemeenten gelijk. Soms is deze periode ook korter. Het is voor inwoners van een gemeente verplicht zich aan de opgelegde regels uit de APV te houden.

Bekeuring
Als de regels worden overtreden en iemand laat zijn vouwwagen langer dan 3 dagen staan, dan is het goed mogelijk dat deze persoon een bekeuring krijgt. Zorg er daarom voor dat uw vouwwagen op tijd op eigen terrein of in een stalling staat!