Caravanverzekering vergelijken bij Campolife verzekeringen

Campolife heeft jarenlange ervaring in de kampeerbranche. Als geen ander weten wij hoe belangrijk een caravan voor u is. Om zorgeloos gebruik te kunnen maken van uw caravan is het raadzaam om een goede caravanverzekering af te sluiten. Vergelijk hier de premies van meerdere verzekeraars en sluit direct uw verzekering af.

Premies van caravanverzekeringen vergelijken:

caravanverzekering vergelijken

Is een caravanverzekering verplicht?

Sommige mensen sluiten geen caravanverzekering af. Wettelijk is een caravanverzekering namelijk niet verplicht. Zonder verzekering bent u niet verzekerd tegen schade aan de caravan zelf. Om deze reden sluiten veel mensen wel een caravanverzekering.

Extra informatie over caravans

Hieronder vindt u interesante en bruikbare informatie met betrekking tot uw caravan.

Stalling van uw caravan

Als u eigenaar van een caravan bent dan heeft u over het algemeen ook een stalplaats voor uw caravan nodig. Als u zelf niet over voldoende ruimte beschikt moet u op zoek naar een stalling.

Overdekte en niet-overdekte stalling
Als u kunt kiezen tussen een overdekte en een niet-overdekte stalling adviseren wij u een overdekte stalling te huren. Hierdoor wordt de kans op weerschade aan uw caravan verkleind.

Prijs en voorwaarden
U kunt er zeker van zijn dat er genoeg stalplaatsen zijn. Normaliter ligt de prijs voor het stellen van uw caravan tussen de 150 en 400 euro per jaar. De prijs van een stalling is afhankelijk van verschillende factoren. De regio en de afmetingen van uw caravan zijn zaken die meespelen. Daarnaast speelt de kwaliteit van de stalling uiteraard ook een rol.

De voorwaarden verschillen per bedrijf, om deze reden adviseren wij u de voorwaaren van het stallingsbedrijf goed door te nemen. Belangrijk is wie er verantwoordelijk is voor schade aan de caravan ten tijde van het verblijf in de stalling. Wie draait op voor de kosten?

Tips voor stalling

Meer dan eens raakt een caravan beschadigd tijdens de stallingsperiode. Campolife verzekeringen heeft een aantal tips voor u om schade aan uw caravan te voorkomen.
  • Als u uw caravan voor langere tijd in de stalling zet kunt u de banden iets hoger oppompen dan normaal. Hou hierbij 0,5 bar aan.
  • Als u de gasflessen niet in uw caravan mag bewaren, berg deze dan op in een koele ruimte met voldoende ventilatie.
  • Zorg dat er voldoende ventilatie in uw caravan is. Wanneer er vocht binnenkomt moet dit uw caravan ook weer uit kunnen. Op deze wijze voorkomt u schimmel in uw caravan.
  • Verwijderen kussens en gordijnen uit uw caravan en berg ze thuis op in een droge ruimte. Op deze wijze voorkomt u schnimmel in uw caravan. Als u de kussens en gordijnen toch in uw caravan wilt laten adviseren wij u ze op een droge plek te bewaren.
  • Maak de koelkast goed schoon. Laat de deur van de koelkast open staan.
  • Spel de tank en leidingen goed door. Zorg dat de leidingen, watertank en het toilet leeg zijn. Leeg ook uw boiler. Dit ter voorkoming van schade door bevroren water.
  • Zorg dat uw caravan goed schoon is. Laat geen etenswaar achter in uw caravan. Op deze wijze voorkomt u ongewenst bezoek van ongedierte in uw caravan.

Uw caravan uit de stalling

Wanneer u uw caravan uit de stalling haalt dient u meteen te controleren of er geen schade is aan uw caravan. Controleer de bandenspanning en de kogeldruk voordat u uw caravan aan uw auto koppelt. Is uw kogeldruk te laag? U kunt tijdelijke zware spullen in uw caravan leggen.

Reiniging van uw caravan

U wilt uw caravan goed onderhouden. Het schoonmaken van uw caravan is daar onderdeel van. Dit kan een flinke klus zijn.

Opruimen
Om de caravan goed schoon te maken is het wenselijk dat deze goed opgeruimd is. Verwijder alle spullen die niet in uw caravan horen. Hetgeen u wel in uw caravan wilt bewaren kunt u netjes opruimen.

Een lege en opgeruimde caravan, klaar om schoongemaakt te worden. Het schoonmaken verdelen we in twee onderdelen.
  • Het schoonmaken van de binnenkant
  • Het schoonmaken van de buitenkant

Schoonmaken van de binnenkant

Tijdens uw vakantie wordt de binnenkant van uw caravan blootgesteld aan modder en zand dat naar binnen wordt gelopen, etensresten, vliegen en zo voort. Dit is logisch en hoort bij het kamperen. Maar het is duidelijk dat de caravan zo nu en dan van binnen goed schoongemaakt moet worden.

Stofzuigen
Het is raadzaam om losse onderdelen van uw caravan zoals kussens, matten en mogelijk ook vloerbedekking uit uw caravan te halen. Als u dit gedaan heeft gaat u de hele caravan grondig stofzuigen. Werk hierbij van hoog naar laag. Begin op de banken en eindig met de vloer.

Afnemen met doek
Als u er zeker van bent dat uw caravan volledig vrij is van stof en andere kleine materie dan maakt u een sopje. Gebruik heet water en een klein beetje schoonmaakmiddel. Neem vervolgens uw interieur goed af met een vochtige doek. Werk wederom van boven naar beneden en spoel uw doek regelmatig uit. Neem ook de binnenkant van kasten mee.

Kussens / stoffering
Bij de meeste caravans kunt u lauw water gebruiken om uw kussens te reinigen. Voor de vloerbedekking kunt u lauw water en een klein beetje zachte zeep gebruiken. Wij adviseren u om goed te controleren welke manier van schoonmaken geschikt is voor uw kussens / stoffering. Dit verschilt per type stof.

Let op met textielreinigers
Textielreinigers zijn meer dan eens niet noodzakelijk of zelf ongeschikt voor kussens in caravans. Deze hebben vaak van zichzelf al een beschermende coating.

Schoonmaken van de buitenkant

Ook de buitenkant van uw caravan zal met zekerheid een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken.

Afspoelen
Begin met het afspoelen van de caravan. Na het afspoelen kunt u de onderdelen met het hardnekkigste vuil voorbewerken met een schoonmaakmiddel dat er voor zorgt dat dit vuil losweekt. Gebruik vervolgens een zachte spons en shampoo om de caravan verder schoon te maken. Spoel de onderdelen af zodra u klaar bent, op deze wijze kan het schoonmaakmiddel niet opdrogen en zodoende geen vlekken achterlaten. Begin met het dak van de caravan en werk vervolgens naar beneden toe.

Ramen
Kunststof ramen verdienen extra aandacht. Deze kunnen namelijk beschadigd worden door agressieve schoonmaakmiddelen. Voor de ramen adviseren wij u alleen lauw water te gebruiken, of een speciale acrylreiniger.

Overgebleven vuil

De wasbeurt met shampoo is vaak niet voldoende om hardnekkig vuil als zwarte strepen of hars te verwijderen. Om deze vuilsoorten te verwijderen wordt het gebruik van schurende/polijstende cleaners afgeraden. De laklaag van een caravan wordt al snel beschadigd wanneer men dit soort schoonmaakmiddelen gebruikt. Wij adviseren u speciale reinigingsproducten speciaal voor dit soort vuilsoorten te gebruiken.

Beschermende laag

Als u de caravan helemaal schoongemaakt heeft dan wordt het tijd om een beschermende laag aan te brengen. Verdiep uzelf in de verschillende soorten was die er zijn. De was die u nodig heeft is afhankelijk van onder meer het materiaal van uw caravan en de stalling (binnen of buiten).